1001gedachten

Your tagline

13
May

Baaldagen

woensdag 13 mei 2009

Baaldagen: God wat kunnen ze erin hakken zeg! Het begint doorgaans al ’s morgens bij het opstaan. Als je wekker gaat, is het eerste wat je doet terugrekenen. Hoe laat ging ik ook alweer slapen? Poeh! Blijkt dat je die paar glazen wijn toch beter niet had kunnen nuttigen. Het is lekker en ontspannend, maar je blijft altijd in de huiskamer plakken als een ongenode gast op je eigen verjaardagsfeestje.

Je sleept jezelf toch uit bed. Er wordt immers nog steeds een hypotheekbedrag afgeschreven elke maand en ziek melden omdat je in een algehele malaise verkeerd werkte op school nog net aan. Als je tot de arbeidsbevolking behoort zijn de hiërarchisch hogergeplaatsten meestal wat minder coulant als het om redenen voor afwezigheid gaat.

Tijdens het douchen stoot je je teen tegen de rand van de bak, het is koud in de badkamer en je handdoek ruikt niet meer fris. Nog meer tekenen aan de wand dat de rest van de dag geen succes meer kan worden. Maar je vermoeden wordt pas echt bevestigd als je je ontbijt wilt gaan klaarmaken. De kaas is niet meer dan een dun laagje op een harde korst. De kaasschaaf zit trouwens ook in de vaatwasser die je net hebt aangezet. De hagelslag is door je partner in het kastje boven het gasstel gedeponeerd na het laatste gebruik en dus is ook daar weinig meer van over. Wit uitgeslagen sprinkeltjes zijn niet je ding. Ergens diep weggestopt in de koelkast vind je dan, gelukkig, toch nog een stukje van je favoriete Aldi kippengrillworst.....die het druipende vocht van de achterplaat van de koeling niet heeft overleefd. Aldus dienen een stevige bak koffie en drie ranzige druiven je tot de lunch overeind te houden.

Met hangen en wurgen weet je je in je auto te positioneren met TomTom afgestemd op het juiste adres van het bedrijf waar je werkt. De ring ligt al weken open en iedere week schuift het werk weer een stukje op. Je kunt maar niet onthouden waar ze nu bezig zijn en dus biedt ‘Kies alternatieve route’ een welkome oplossing als je weer eens voor een bord met geslotenverklaring uitkomt.
De groene golf is vandaag ernstig oranje van kleur. Bij twijfel geldt: gas! Maar zelfs de eerste keer heb je geen mazzel en wordt je vol van achteren geflitst door een fantastische Nederlandse uitvinding die flitspaal heet.

Verhit neem je plaats achter je bureau en je zet je pc aan. Je kondigt je collega’s aan dat je vandaag niet in de stemming bent voor...ja, eigenlijk wat dan ook. Ze kijken je de rest van de ochtend dus met de nek aan en de koffiejuffrouw slaat je over uit angst voor represailles als ze je zoetjes vergeet.
Je mailbox stroomt over van de mails over Viagra en antidepressiva en de mailtjes die er wel toe doen, bestaan uit volzinnen waar je geen wijs uit wordt. Wikipedia moet weer eens uitkomst bieden bij onbekende spreekwoorden en nog nooit vernomen woorden die je moeten imponeren opdat je geen nee kunt zeggen op hun voorstel. Die klant die welgeteld een duizende procent van je jaaromzet vertegenwoordigt en die altijd wat te zeiken heeft, komt uitgerekend vandaag met zijn voorstel om eens om de tafel te gaan zitten voor de enorme korting die hij wenst te bedingen.

De meeste e-mails laat je mooi tot morgen staan en je surft wat naar je horoscoop. Voor Steenbokken staat vandaag een nieuwe liefde op het programma. Een beetje liefde is niet weg op een baaldag vandaag, maar je hebt al een partner thuiszitten dus het is misschien niet zo heel handig als je nu teveel aanpapt met een aantrekkelijk heerschap. Het weerbericht dan maar eens checken....laat ook maar zitten. Bewolking met een grote kans op onweer. Is het al tijd voor de lunch?
Shit! Je collega’s werken vandaag allemaal buiten de deur of ze werken braaf door met hun boterhamtrommeltje naast het toetsenbord. De kantine is allang gesloten....grmbl....aangewezen op de snoepautomaat. Met je volle gewicht in de strijd voor een Liga milkbreak. Want chocolade zal eens uitbundig aanwezig zijn in dat stomme ding met een kantoorbevoking bestaande uit negentig procent vrouwen.

Om vier uur houd je het voor gezien. Morgen maar een uurtje eerder beginnen. Of gewoon hard doorwerken voor het weekend begint. Je pakt gehaast je spullen en zegt gedag tegen je collega’s waarvan je hoopt dat ze denken dat je een afspraak buiten de deur hebt. Na tien minuten heb je eindelijk je auto gevonden. Dat krijg je als je ’s morgens te laat bent, dan zijn praktisch alle parkeerplaatsen al bezet door mensen die geen baaldag hadden.

Of meer mensen hebben een baaldag en hebben ook besloten het bijtijds voor gezien te houden, of het is het afgelopen jaar toch zeker de helft drukker geworden op de weg. Met asomobilisteren. Waar is Wegmisbruikers als je gesneden wordt door die Audi A6 die zich belangrijker voelt dan alle andere weggebruikers?

Als je thuiskomt blijkt dat je partner, die een halve dag vrij had vandaag, besloten heeft dat autoracen op de Playstation belangrijker was dan boodschappen doen. Verder dan de Aldi twee straten verderop is hij niet gekomen en dat betekent dat je alleen kaas in huis hebt. Dat was vanmorgen wel een uitkomst geweest, maar nu heb je er geen bal aan! Pizza bestellen dus maar. Ze bezorgen pas vanaf half zes! Dan ga je wel onderuit gezakt op de bank zitten in de hoop dat je je enorme honger tijdelijk niet voelt. Een paar druiven en een Ligaatje blijken rond deze tijd van de dag toch echt wel het absolute minimum te zijn geweest voor de overleving.

Als je net van chagrijn besluit dat je na RTL Boulevard je nest wel opzoekt, omdat de pizza nog steeds niet is gearriveerd, gaat de deurbel. Je grist je doos uit de handen van de bezorger, werpt hem tien euro toe en verzucht dat hij het wisselgeld wel mag houden, omdat ‘hij zo lekker op tijd was’ en valt aan! Gadver! Je vroeg een pizza zonder tomatensaus en extra veel kaas. Niet extra veel tomatensaus en geen kaas. Prutsers! Hoe kan alles op een dag tegenzitten? En dan moet je menstruatie van deze maand goddomme nog beginnen!

Om te ontspannen pak je stantepede een lekker glas wijn, zet de wekker in je mobieltje vast op half acht en je nestelt je comfortabel in de huiskamer.Trefwoorden: baaldag, ziekmelden, irritatie, ontspannen
4075 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 39-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?