1001gedachten

Your tagline

08
May

Inmiddels is het alweer 7 mei en nog steeds zitten we min of meer nog volop in een Koninginnedagroes. Niet de door iedereen zo gewenste alcohol- en vermoeidheidsroes, maar eentje van een heel andere orde.

Eenmaal per jaar kan ik lekker feesten in mijn eigen dorp en kruipend naar huis. Niemand hoeft zich op te offeren om de B.O.B. te zijn en het is een heerlijk weerzien van alle vrienden, kennissen en vage bekenden waar je normaal niet aan toekomt, omdat je dagelijkse bezigheden en beslommeringen je opslokken.

Zoals een halve zool zijn Swift door een menigte boorde, boorde menig gemeente haar inwoners en bezoekers een mooi feest door de neus. Het is best begrijpelijk natuurlijk. Het was een schokkende gebeurtenis....maar waarom eigenlijk? Puur omdat het opzettelijk was? Omdat het live op de televisie te zien was? Wekelijks, misschien zelfs dagelijks vallen er doden in het verkeer. Niet vaak op hetzelfde kruispunt, maar vaak genoeg op dezelfde dag.

En waarom gaat er eigenlijk zo weinig aandacht uit naar de slachtoffers. Hun zinloze dood is toch het allerbelangrijkste? In plaats van zich daarop te concentreren gaat alle aandacht uit naar de dader. Wie was hij? Waar ging hij naar school? Was hij depressief? Who gives a fuck! Waarom moet deze man zoveel eer krijgen. Waarom doen we zo ons best om zijn beweegredenen te begrijpen? Gevolg van de verzorgingsstaat die zelfs voor een gek als deze, zelfs na de dood, nog excuses, uitvluchten en therapie probeert te vinden? Op SBS6 was gisteren zelfs zijn voicemail te horen! Wat moeten we daarmee? Moet ik als ik zijn stem hoor sympathie voelen? Of moet ik haten?

Massahysterie is het! En ik heb er een hekel aan. De bloemenzaken in Apeldoorn natuurlijk niet. Daar waar de horeca haar beste dag qua omzet in het water zag vallen, konden de bloemenzaken niet treuren. Zij lieten de kraan nog eens extra lopen om hun emmers bij te vullen. Honderden mensen trokken huilend naar de plek des onheils en legden een bos bloemen neer die zelfs hun eigen moeder op de voor haar zo speciale tweede zondag in mei nog niet mag ontvangen. Wat een betrokkenheid! Over een week of drie zijn we het allemaal alweer ‘vergeten’ en blijkt dat het gewoon lekker is om af en toe massaal te rouwen om mensen die je niet kent. Soort van schenken aan een goed doel. Je hebt weer even aangetoond dat je wel betrokkenheid voelt naar andere mensen en dat je niet volledig in je eigen individuele, materialistisch ingesteld wereldje bent teruggetrokken. Ja, daar wordt het verlies voor de familie van de slachtoffers echt minder op!

Vandaag, nu Koninginnedag alweer een week duurt, is de herdenking in Apeldoorn. En het gemeentebestuur is bang voor een aanslag....dus is het vandaag zelfs verboden om als inwoner van de stad je eigen auto op je eigen oprit te parkeren. Het moet toch niet gekker worden! Misschien had de burgemeester beter een rondje centrum kunnen doen om overal aan te bellen en eventueel in het huis aanwezig zijnde autosleutels kunnen confisqueren. Maar wat levert het nu eigenlijk op? Voorkomen we ermee dat een Apeldoorner op een rouwende massa inrijdt? Wellicht, maar dan vergeten we gemakshalve maar dat dader Karst T. helemaal geen Apeldoorner was!

Met zijn allen herdenken is waarschijnlijk wel de enige officiële activiteit van Koninginnedag 2009 die niet afgelast is. Alleen mogen we vandaag er geen biertje bij drinken en kletsen. Dansen en zingen zal ook wel als ongepast worden aangemerkt, he?Trefwoorden: Koninginnedag, 2009, Karst T, Apeldoorn, herdenking, massahysterie
4494 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 44-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?