1001gedachten

Your tagline

09
Oct

Moeders weten het altijd beter....

zaterdag 9 oktober 2010

'Zou je niet eens om je huiswerk denken?', 'Als je verder wilt komen in het leven, moet je het anders aanpakken', 'Die rotzak is niet de enige man op de planeet!', 'Het is veel handiger om elke dag een kamer in huis op te ruimen, dan eens in de maand een hele vrije zaterdag aan schoonmaken kwijt te zijn!' Allemaal, vaak ongevraagd, advies van mams........

Doordat ze negen maanden met je rond hebben gesjouwd en daarna naar de hel en terug zijn geweest om van jou te bevallen en je op aarde te zetten, hebben moeders het recht verworven om zich met je te bemoeien. En zoals je aan onderstaand verhaal zult merken, is dat soms maar goed ook!

Deze website is voor mij een manier om van mij af te schrijven. En dat doe ik het liefst zo anoniem mogelijk.Daarom geef ik niemand de link naar deze site. Ik wil zo vrij mogelijk zijn in wat ik hier publiceer. Mijn partner weet van het bestaan van 1001gedachten.nl af en na heel lang nadenken, heb ik mijn mams ook de link gestuurd.

De laatste maanden zijn mijn blogitems niet louter positief. Of eigenlijk: het zijn veel verdrietige, boze, gefrustreerde en geïrriteerde verhalen. Mijn moeder leest niet elke week bij en toen ze laatst weer eens langskwam, moest ze dan ook heel wat updates tot zich nemen. Na het doorworstelen van alle artikeltjes van de voorbije maanden, was ze danig teleurgesteld in me. Het zat haar zo hoog dat ze besloot een mailtje te sturen. We bellen regelmatig en mailen is niet één van haar favoriete bezigheden. Toen ik 's morgens mijn mailprogramma opstartte zag ik direct haar bericht. 'Bijzonder en leuk', dacht ik dan ook! Direct de mail geopend natuurlijk!

Na een paar regels moest ik echter wel even slikken. Het was een niet mis te verstane boodschap. Ze kon uit mijn blog duidelijk opmaken dat ik niet zo goed in mijn vel zit:

CitaatJe zit met je leven in de knoei!


En dat zat haar niet lekker. Uiteraard maakte ze zich zorgen, maar ik las ook boosheid. Ze vond dat ik teveel rekening hield met anderen en te weinig aan mijzelf dacht en dat ik in een negatieve spiraal dreig te blijven hangen. Verder schreef ze:

CitaatVandaag toevallig nog wat oude foto’s van jullie kinderjaren bekeken en kwam tot de conclusie dat het toch wel erg veel leuke positieve plaatjes waren. Kom op! Waar is je spirit van vroeger gebleven?


Die kwam wel even aan. Ze heeft volledig gelijk met haar analyse van mijn gemoedstoestand en mijn rationele zelf weet dat ook dondersgoed. Maar emotioneel is het één ding om in je eigen hoofd met van alles te worstelen. Als een ander je met je neus op de feiten drukt, is dat toch wel even anders. Vroeger zou ik gedacht hebben 'Ja, whatever!' Nu toch zeker niet meer. Ik schreef al eerder dat de relatie met mijn moeder nu ik dertig ben heel anders is dan in de pubertijd. Toen ik alles wat ze zei per definitie van de hand wees als zijnde onzin.

De dag dat ik haar mailtje kreeg, was ik dan ook van slag. Omdat ik zelf graag vlot respons heb als ik iemand bericht, wilde ik snel op 'reply' klikken. Maar toch deed ik dat niet tot ergens begin van de avond. Het is maar goed dat mijn werkgever niet vaak op de werkvloer is, want die dag heb ik niet veel bergen voor hem verzet. Ik was constant aan het bedenken wat ik nu terug moest mailen. Naast vertellen dat ze gelijk had, wilde ik haar ook wel geruststellen. Er zijn dagen dat ik inderdaad in een neerwaartse 'gedachtendraaikolk' zit, maar de gordijnen gaan elke dag nog gewoon open en ik ben zeker geen zielig hoopje mens.

Op dit moment probeer ik me te herinneren wat ik antwoordde. Ik weet het niet eens meer! Daarom bij deze mijn 'echte' antwoord in de vorm van een advies aan jullie, mijn lezers: je moeder kent je het allerbest. Beter dan jij jezelf kent of denkt te kennen. Neem haar advies aan en volg haar raad ook eens op. Als er iemand op deze wereld is die alleen maar goeds in de zin heeft, is het je mams wel!

N.B. Bovenstaand verhaal mag je volledig negeren als ze zegt dat je roze overgordijnen moet nemen.Trefwoorden: moeder, advies, kritiek, luisteren, waarheid
4120 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 41-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?