1001gedachten

Your tagline

18
Sep

Totaal geen zin

zaterdag 18 september 2010

Naast me voel ik gewoel. Mijn lief slaat zijn dekbed open en ik hoor hem de slaapkamer uitsluipen om mij niet wakker te maken. Dan is het ongetwijfeld barstens vroeg. Ik draai me op mijn rechterzij zodat ik de wekkerradio kan zien. De cijfertjes geven me gelijk: kwart voor zeven. Ik kreun. Voor de meeste mensen betekent opstaan op een dergelijk tijdstip een riante uitslaapochtend, maar ik wil nog niet. Ontken de dag nog 't liefst. Ik voel een vervelend gevoel opborrelen. Het houdt het midden tussen angst, paniek, depressie en verdriet. Ik heb wederom zó géén zin in deze dag. Mijn lichaam geeft duidelijk aan dat het voldoende rust heeft gehad. Mijn hersens eigenlijk ook wel. Een slapend brein heeft namelijk niet zoveel wakkere gedachten.

'Ik had gisteren niet zoveel moeten kletsen tijdens die netwerkborrel', 'wat als er vandaag weer weinig te doen is op het werk?', 'hoe gaan we nieuwe klanten binnenhalen en laten we bestaande klanten terugkeren?', 'ik wil een andere baan zoeken, maar ik kan mijn werkgever niet zomaar laten zitten'.

Er zijn nog niet eens vijf minuten verstreken. Ik hoor mijn lief in het thuiskantoor zijn pc aanzetten en niet veel later is hij aan het typen. Met frisse moed opgestaan en meteen aan het werk. Hoe doet hij dat? Ik krijg mijn logge lijf niet rechtop. Nu opstaan betekent dat de dag eindeloos lang gaat duren.

'Waarom geeft hij me nooit meer een complimentje?', 'ik heb mijn ouders al twee weken niet gesproken. Zal ik ze bellen? Maar ik heb geen reden om te bellen', 'ik wil verhuizen, maar daarvoor moeten we een loterij winnen'.

Ga weg gedachten! Laat me in godsnaam weer in slaap vallen! Hoe doorbreek ik die vicieuze cirkel van negatieve denkbeelden? Eens in de zoveel tijd belangrijke zaken overpeinzen en af en toe wat zelfreflectie toepassen. Dat is toch verdomme voldoende?! Waarom wordt ik elke dag geestelijk uitgeput wakker?

'Waarom hebben anderen het zoveel makkelijker?', 'wat zou ik graag een iPhone hebben', 'die vijf mailtjes die al twee weken in mijn inbox staan, moeten echt een keer beantwoord worden', 'wat wil ik eigenlijk met mijn leven?'

De blauwe cijfers van de wekker verspringen. Zeven uur. Pfffff. Als ik heel hard mijn ogen dichtknijp, gaat het gevoel dan weg? Ik verschans me nog eventjes in bed. Diep onder het zachte dons van mijn dekbed: een troostend verendek gelijk die van een moederkip. Ik imiteer tot in ieder geval negen uur een struisvogel. Lijf weggezakt in het matras, mijn hoofd ver in de wolken. Wegdromend over alles wat ik niet heb en niet kan krijgen. 'Lekker puh!' tegen de wereld buiten de slaapkamer. Ja, ik ga de confrontatie met mezelf vooralsnog steeds uit de weg.

Totdat ik op eigen kracht het warme, vertrouwde nestje van ontkenning durf te verlaten, zorgt mijn lief voor mij als 'pappa-kip'. Elke ochtend is hij de reden dat ik opsta. Hij verschaft me inzichten en leert me accepteren wie ik ben. Stukje bij beetje begeleid hij me naar een moment van uitvliegen. Gelukkig zijn kippen niet behept met een groot talent voor fladderen. En voor het overbruggen van een kippeneindje hoef je nou ook weer niet zóveel zin te hebben.


Trefwoorden: geen zin, demotivatie, depressie, dip
3169 keer bekeken, 1 reactie

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?
hi!!!

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 42-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?