1001gedachten

Your tagline

08
May

Het katern 'Vrouw' van de Telegraaf zorgt regelmatig voor heerlijk vermaak. Vaak leedvermaak, omdat heel wat artikelen gaan over de zorgen om, de geldzorgen door kinderen en het 'afgetobde en uitgebluste vrouw-syndroom' van jonge vrouwen die maar al te graag kinderen wilden en het liefst twee of meer. Maar na een paar maanden nachtbraken en in de weer zijn met zo'n klein machientje dat niets anders doet dan van brood stront maken, komen ze ineens tot de conclusie dat het op de wereld zetten van nageslacht heel idyllisch leek. De realiteit is anders, keihard en confronterend. Enfin, dat zijn vaak mijn gedachten als ik de 'Vrouw' doorscroll op Internet en lees dat tien procent van de vrouwen spijt heeft van het ouderschap of dat kersverse ouders lijden onder te weinig slaap. Als je kiest voor vier kinderen dan moet je niet zeiken dat je het zwaar hebt. Ach, zeiken zit in het aard van het beestje dat vrouw heet.

Vandaag las ik ook weer zo'n open deur: Vrouwen vinden zichzelf te dik. Typisch gevalletje van het overduidelijke als nieuwe kennis presenteren. Te dik, te kort, te lelijk, te blond, te grote neus, te vette dijen, te forse billenpartij….en natuurlijk de eeuwige tweekamp tussen de vrouwen van 'ik heb te grote tieten' en de dames die niet blij zijn met hun twee erwtjes op een plankje.

Eeuwenlang was de Bijbel de belangrijkste basis voor het bestaan op aarde. Dat was de handleiding van het leven. God schiep de mens en het enige dat hij zei was: 'Wees vruchtbaar en wordt talrijk'. Een soort neuken voor het vaderland dus. Geen moeilijk gedoe en vooral geen geneuzel over relaties en interactie. Voortplanten en c'est tout.

Tja, dan heb ik inderdaad wel een probleem gezien mijn aversie van alles dat onder de achttien is en noch kennis noch ervaring genoeg heeft om zinnig mee te kunnen doen in de maatschappij. Ik geef dat hele 'gaat heen en vermenigvuldig u' verhaal dan maar een eigen interpretatie mee. De eenvoud uit die opdracht vind ik namelijk wel interessant. Geen paginalange verhandeling over wie met wie dient te zorgen voor nageslacht. Er staat nergens een betoog dat alleen blonde vrouwen met blauwe ogen te begeren zijn als het gaat om nakomelingen. Ook geen uiteenzetting van redenen waarom vrouwen zich in een size zero moeten proppen omdat dat beter of mooier zou zijn. De Bijbel als psychologisch zelfhulpboek en God als dr. Phil. Geen overgeanalyseer van uiterlijkheden.

Dat het gaat om de binnenkant is natuurlijk een oeroud cliché, maar het feit dat iets een cliché is, wil geenszins zeggen dat het onwaar is. Mensen kopen goddomme huizen die vervallen, beschimmeld of half ingestort zijn 'omdat het karakter heeft'. Maar de partner moet perfect gestyled, gekamd en gemanicuurd zijn. Dat moet geen 'opknappertje' zijn, maar een pronkstuk! Mijn lief wist het goed te brengen toen ik hem net kende en hij bekende dat hij me geen topmodel vindt: van een knappe tafel kun je niet eten en van een mooie tafel eet je nooit alleen.

Ik ben nu ruim dertig, acht jaar in een relatie, bijna een jaar getrouwd. Beiden werken we fulltime en we hebben een koophuis waarin altijd wel wat te doen is. Dacht je dat ik tijd heb om de hele dag te kijken naar een 'mooiboy'? Kom nou! De komende vijftig, zestig of wie weet hoeveel jaar zijn we samen. Dan doet het uiterlijk er niet bijzonder veel toe.
Als je elkaar net kent is fysieke aantrekkingskracht natuurlijk fantastisch. Spannend, leuk, uitdagend, geil, lekker, plezierig…..maar na pak 'm beet een jaar ebt de ernstigste lust weg. Immers: hoe lang kun je tekeer gaan als konijnen totdat je terugverlangt naar regelmaat en (nacht)rust? Dan moet toch iets stevigers dan een zijden draadje van lichamelijk genot je aan de ander binden.

Gelukkig is mijn lief sowieso niet iemand die naar de verpakking van een ziel kijkt. Door iemand een hand te geven en in de ogen te kijken, krijgt hij een bepaald gevoel bij een persoon. En dat gevoel van vertrouwen, respect en genegenheid is op de lange duur waardevoller dan een erectie als gevolg van een lekker wijf. Ik ben dan ook erg blij dat hij acht jaar geleden mijn karakter interessant vond en me nu aanbidt om de persoon die ik mede door hem ben geworden. Wij worden samen hoogbejaard en gelukkig, omdat we de mens in elkaar (h)erkennen.**Trefwoorden: uiterlijk, karakter, persoonlijkheid, innerlijk, houden van, relatie
3445 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 42-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?