1001gedachten

Your tagline

28
Apr

Plakje ham

dinsdag 28 april 2009

Hoe gek wordt jij van de dagelijkse hoeveelheid spam die je ontvangt? Nou, ik in elk geval knettergek! Op Hyves is het enige dat iedereen doet bullshit doorsturen waar ik niet op zit te wachten. Wat kan mij het verrekken dat er een meisje ergens aan de andere kant van Nederland vermist is? Ik loop niet op straat elk gezicht te analyseren om te kijken of het misschien wel vermiste nummer achtduizend is die langskwam in mijn inbox. Wat ik nog ergerlijker vind, is de spam voor allerlei producten en events waar ik nog minder op zit te wachten. Ik hou niet van DJ Jean, dus ik wil niet weten dat hij draait in Haarlem dit weekend! Begin 2009 maakte Hyves bekend dat ze iets tegen spam zou gaan doen. Is halverwege april eigenlijk nog niets van te merken. Het is eerder erger geworden dan beter.

Mijn ‘echte’ e-mailadres vul ik op internet vooral zo weinig mogelijk in. Staat deze namelijk ergens vermeld, dan ben je meteen voer voor hongerige spambots. Toch vinden elke dag ontelbare junkmails mijn Outlook. Als ik alle middeltjes had besteld die mijn penis langer zullen maken, dan had ik met mijn eigen lul al driemaal een reis rond de wereld kunnen maken.En had ik al die Viagra geslikt dan kon ik na die wereldreis ook nog naar de maan!

Als ik vanuit mijn voordeur naar de supermarkt in het centrum hobbel, komt er toch ook niet uit elke tuin een of andere schreeuwlelijk gestapt om mij te overtuigen dat hij de beste medicijnen heeft? Was het maar waar....alleen dan natuurlijk wel xtc zonder rotzooi erin verwerkt of coke niet versneden met creatine.

Dat mensen reclame en spam sturen is nog tot daaraan toe, maar als ik zeg dat ik er niet van gediend ben en dat ze me uit hun mailinglijst dienen te halen, dan zijn ze gepikeerd..... of nog erger: je hoort nooit meer iets van ze! Ik kan al niet meer tellen hoe vaak ik bij de OPTA een klacht heb ingediend tegen spam, mailinglists en nieuwsbrieven die niet aan een wettelijk minimum voldoen. Maar ja, de OPTA komt pas in actie als er voldoende meldingen zijn. En dat is vaak het probleem: de slimme spammer gebruikt een achterlijke hoeveelheid aan mailadressen die bijna hetzelfde zijn, maar toch net niet. Resultaat is dat de OPTA niets onderneemt.

Hebben bedrijven moeite om onderscheidend te zijn? Merktrouw zijn we, zeker tijdens de huidige economische crisis, niet echt. Als het huismerk oké smaakt en een stuk goedkoper is, dan gaan we immers zonder problemen voor de saaiere pot pindakaas.
Maar waarschijnlijk is spam gewoon effectief. Er zijn nog steeds mensen die ‘erin trappen’ en zich scheel kopen aan in e-mail ontvangen aanbiedingen die eigenlijk net zo duur of duurder zijn dan in een willekeurige (web)winkel. Consumentenrubrieken als Tros Radar draaien overuren, omdat mensen zich in koopavonturen storten waarbinnen ze volledig de weg kwijtraken. Het bedrijf legt uiteraard altijd de verantwoordelijkheid bij de koper.

Uiteindelijk is slechte reclame ook reclame en het bedrijf zette in eerste instantie in op mere exposure....dat is aan het eind van het liedje doorgaans wel bereikt ja!Trefwoorden: spam, junkmail, opta, hyves, mailnglist, nieuwsbrief
12316 keer bekeken, 1 reactie

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?
De meest primaire saneness ten behoeve van deze is de zephyr verwarmen van de gevoelige zon, het vuil , de gelegenheid ook dienen atmosferische fronten en nog veel meer .

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 39-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?