1001gedachten

Your tagline

23
Apr

Obama in zwembroek

donderdag 23 april 2009

De Verenigde Staten, oftewel het beloofde land met haar onbegrensde mogelijkheden waar het leven een ‘American Dream’ is. Het tijdperk Bush is afgesloten en deze beste meneer heeft natuurlijk een enorme erfenis achtergelaten. De oorlog in Irak, inlevering van veel privacy, wetten waarbinnen foltering van terrorismeverdachten toegestaan zouden zijn.....genoeg stof tot nadenken voor de Amerikanen en zeker ook voldoende redenen voor de Amerikanen om eens kritisch naar zichzelf te kijken en hun rol in de wereldorde eens stevig onder de loep te nemen.

De belichaming van een nieuw tijdperk vonden de Amerikanen vorig jaar in Barack Obama. Deze man is de belofte van de Verenigde Staten. Zijn leiderschap moet een flinke ommezwaai in het Witte Huis en de, pak ‘m beet, 9.629.091 vierkante kilometers eromheen bewerkstelligen. In de hele wereld kijkt men geïnteresseerd, bijna hongerig, naar het nieuws dat vanaf de overkant van de Atlantische Oceaan onze kant op komt. En het moet gezegd: Obama probeert zijn beloften na te komen. Hij laat zien dat hij voorstander is van een multiculturele samenleving door als eerste president Sederavond te vieren in het Witte Huis. Hij roept op tot een ‘eerlijk’ dialoog met, al jaren aartsvijand, Iran. Ook hebben hij en zijn regering stevig onderhandeld over de economische crisis en proberen ze met een pakket aan maatregelen de, in de wereld leidende, Amerikaanse economie weer vlot te trekken. Tevens geeft hij januari van dit jaar de opdracht het omstreden Guantanamo Bay te sluiten.

Zo bekeken doet de president een mooie aanzet tot het laten horen van een ander geluid dan de afgelopen jaren tot ons is gekomen vanuit de Amerikaanse wereldmacht. Betekent dit dat de Amerikanen zelf ook een kritische blik werpen op de wereldeconomie en –politiek? Dat ook zij zijn gaan nadenken over de rol die de VS speelt in de wereld?

Het beeld dat vele mensen hebben van de Amerikanen is dat ze arrogant, egocentrisch en hypocriet zijn. Daar kunnen we nog altijd puriteins aan toevoegen. Want in plaats van de nodige veranderingen en verbetering aan te brengen in hun eigen denken, zijn ze in het beloofde land nog altijd meer bezig met oppervlakkigheden en uiterlijkheden. Hollywood ligt niet voor niets in de VS.

Barack bezoekt Hawaï en gaat daar een stuk zwemmen. In zwembroek! Dat is natuurlijk hoogst schokkend te noemen. Jarenlang een president steunen die het geen enkel probleem vindt om van terrorisme, slechts!, verdachte mensen naakt vast te binden en te martelen en dan functioneel naakt, zo noem ik het dragen van een zwembroek maar even, af te keuren als was dat een misdaad tegen de menselijkheid.

Maar, misschien is de ophef rondom de ‘naakte’ Obama wel terecht. De foto is immers eigenlijk een mooi symbool voor de toestand waarin het volk van de VS zich bevindt. Als de Washingtonian de zwembroek namelijk had gephotoshopt van de oorspronkelijke blauwe kleur in het felle knalrood dat medewerkers van de Amerikaanse reddingsbrigade dragen, dan was de foto bijzonder treffend: Barack Obama als ‘lifeguard’ op het strand, kijkend naar de woelige wateren vol haaien, anarchistische stormen en andere politieke, hoge, golven. Hij zal de redder des volks zijn als zij door onverwachte gebeurtenissen of eigen stupide gedrag in gevaar dreigt te komen.Trefwoorden: Obama, zwembroek, Washingtonian, lifeguard, Amerika, Verenigde Staten, politiek
4472 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 41-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?