1001gedachten

Your tagline

Emoties, voor sommigen een opgave ze steeds weer weg te stoppen, terwijl anderen juist verlangen naar wat meer gevoel. Ik ben een emotioneel geval en vind het ook helemaal niet erg om af en toe even diepe dalen door te moeten en van de pieken probeer ik zoveel als kan te genieten. Mijn grootste probleem met vreugde, angst, boosheid en verdriet is hun timing. Altijd doen ze ongevraagd en ongewenst hun intrede en nooit eens lekker genuanceerd of gradueel. Het is altijd 'bam!'. Toegegeven: die speciale tijd van de maand stroomt mijn vat vol en negen van de tien keer ook keihard over. Alles lijkt tijdens deze dagen uitvergroot. Zou ik normaal alleen licht geŽrgerd constateren dat mijn echtgenoot zijn vuile ondergoed niet in de wasmand heeft gegooid, tijdens mijn menstruatie is die boxer op de vloer van de slaapkamer echt het einde van de wereld. Alleen door het oprapen van een stukje katoen en dat in de wasmand gooien loop ik het gehele spectrum aan menselijke gevoelens door. Eerst slaak ik een gefrustreerde zucht, vervolgens glijd ik moeiteloos in een staat van boosheid omdat hij nooit zijn troep opruimt. Ieder weldenkend mens zou dan een mededeling de kant van de partner opdoen dat het aan te bevelen is het lijf van kleding te ontdoen in de badkamer. Daar staat immers de wasmand en dan kan alles dat de machine in kan moeiteloos achtergelaten worden op de daarvoor bestemde plek.

Haha, ja nee, dan ken je mij en het rode menstruatiemonster in mij duidelijk niet! Ik werp vol agressie het rondslingerende kledingstuk in de mand terwijl ik sputterend een aantal scheldwoorden uitkraam. Hoe vaak heb ik al niet gezegd dat de vloer geen dumpplaats is voor wasgoed? In mijn ooghoek zie ik een sok onder het bed vandaan piepen. Wel godverde! Het lijkt wel of hij het expres doet! Heeft hij echt zo'n bord voor zijn kop? Of nee, natuurlijk niet! Hij verwacht gewoon echt van mij dat ik achter hem aanhobbel en de rommel achter zijn kont opruim. Wanneer was de laatste keer dat hij het huis opruimde? En als we het dan toch over de verdeling van het huishouden hebben; waarom doe ik altijd de boodschappen? Is hij allergisch voor de supermarkt ofzo? En de uitvinding van de wasknijpen is zeker ook aan hem voorbij gegaan, want de was is keer op keer weer mijn verantwoordelijkheid. En die vreselijke stofzuiger altijd. Ik loop ermee te hannesen op de trap tot ik pijn in mijn rug heb. Geen idee waar hij dan is. In elk geval staat hij niet in de startblokken om mij een helpende hand toe te steken.

Het is negen uur en ik ben niet gek! Ik ga ook lekker op de bank hangen met een glas wijn. Als ik de woonkamer binnenkom ziet hij meteen dat het weer eens zover is. Mijn gezicht is dan ook een donderwolk en ik adem zwaar door mijn opgefokte status. Als hij vraagt wat ik op me hart heb, lieg ik dat er niets aan de hand is.

Lafaard!

Daarna barst ik in huilen uit. Want oh wat voel ik mij rot en verdrietig! Ik ben vergeten wat de aanleiding was voor mijn tranendal en gelukkig heeft hij niets meegekregen van mijn tirade op de overloop. Dat is maar goed ook, want eerlijk ben ik in zo'n bui totaal niet. Een echte vrouw en dus nooit klaar. Altijd weer een oude koe uit de sloot trekken en hem dingen kwalijk nemen die hem juist tot man maken. Ik weet niet wat ik met mezelf aan moet en ik wil alleen maar vastgehouden worden en troostende woorden horen. Het komt allemaal toch zeker wel goed? En ik snuit mijn neus in het T-shirt dat ik morgenavond weer aan het voeteneinde van zijn bed terugvind. **Trefwoorden: emoties, menstruatie, ongesteld, humeur, ergernis
4104 keer bekeken, 3 reacties

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?
Hai Remco,
Wat goed te lezen dat je iets hebt gehad aan mijn verhaal en je vrouw ook zo te lezen! Hopelijk beseft ze dat ze het getroffen heeft met een man die bereid is haar bij te staan en zich aan kan en wil passen! Volhouden en dan blijven jullie ongetwijfeld lang gelukkig samen!

ik ben een man mijn naam is remco.
door uw bericht ben ik eens gaan denken aan mijn thuis situatie.
mijn vrouw heeft er dus ook last van.
daardoor kleed ik me nu idd toch maar in de badkamer uit en dump mijn vuile was in de daarvoor bestemde bak.
ook de stofzuiger sleep ik nu de trap op om vervolgens de bovenverdieping incl de trap te zuigen agh wat nu ik toch bezig ben neem ik de beneden verdieping ook maar mee.
reactie van mijn vrouw.
in ongestelde moot....schatje wat ben je toch lief als ik ongesteld ben maar ook als ze dat niet is gaat de stofzuiger gewoon door mijn hand.
bedankt voor uw bericht.
ook namens mijn vrouw die nu wat minder vloekend over de bovenverdieping loopt.

Op zo'n moment moet je toch leren meer van je zelf te houden door (als de boze ergenisbui over is)samen afspraken maken over het huishouden en samen oplossingen te bedenken voor jouw en zijn (want die zullen er ook zijn) ergenissen.
Wasmand in slaapkamer aan zijn kant een idee?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 42-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?