1001gedachten

Your tagline

20
Jan

Heb jij al op giro 555 gestort voor Haïti? Ikzelf niet. En ik denk ook niet dat ik ga storten. De enige reden dat ik zou storten is om mezelf een beter gevoel te geven. Wees eerlijk: dat is toch ook eigenlijk de enige reden dat jij een bedrag hebt overgemaakt? Je ziet beelden op televisie van ingestorte huizen en huilende kinderen en een gevoel van medelijden overspoelt je. Allemaal heel logisch en ik heb dat bij bepaalde beelden ook. Maar als ik dan lees dat Haïti vluchten van Artsen zonder Grenzen geen toestemming geeft om te landen dan is mijn drang om te gaan internetbankieren als sneeuw voor de zon verdwenen. Want wat gaat er gebeuren met mijn zuurverdiende geld?

Ik heb geen miljoenen over zoals Hollywoodsterren en mijn kleine bijdrage zou een druppel op een gloeiende plaat zijn, maar die druppel moet dan wel op z’n minst daadwerkelijk ingezet moeten worden om een klein brandje te blussen. Er zijn op dit moment al miljoenen overgemaakt op verschillende bank- en girorekeningen van allerhande hulporganisaties, maar in geen enkele actualiteitenrubriek komt er goed nieuws tot ons. Nergens wordt vermeld dat dit geld al wordt ingezet en dat de bevolking de hulp ontvangt die zij zo nodig heeft.

Ik snap dat het voor de meeste mensen onmogelijk is, maar als je dan echt wat wilt doen, ga dan helpen opbouwen. Ik maakte onlangs kennis met een koppel dat al jaren een stichting beheert voor kinderen in Zuid-Afrika. Ook dat is zo’n land in een uitzichtloze positie waarvoor al jaren spotjes en programma’s op televisie en radio te zien zijn. Al decennia wordt ons opgeroepen geld te storten, maar ook al decennia lang is er bar weinig verbetering. Wordt ons geld dus wel uitgegeven aan die projecten waarvoor we storten? Het koppel dat ik ontmoette had exact hetzelfde gevoel en ze zijn daarom zelf, fysiek, naar Zuid-Afrika getrokken en doen met eigen handen helpen.

Natuurlijk is het vreselijk voor de mensen die getroffen worden door een ramp zoals zich op Haiti voltrok. Maar tegen natuurrampen kan geen portemonnee op en ik geloof dat er een reden is dat moeder aarde zich manifesteert zoals zij doet. Wij mensen zijn ook wel erg arrogant en vinden dat wij alles op aarde naar onze hand moeten kunnen zetten. En dat is nu eenmaal niet zo.Trefwoorden:
3205 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 42-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?