1001gedachten

Your tagline

01
Jan

Neem jij het je nu ook eens voor!

vrijdag 1 januari 2010

Vandaag viel mijn ook op een artikeltje op de site van de Telegraaf. Het had de [url=suggestieve titel 'Hoe houd je je goede voornemens vol?' Ik heb eigenlijk niet verder gelezen dan dat. Niet met aandacht in ieder geval. Mijn ogen vingen nog wel op dat het onder andere afvallen, stoppen met roken en minder alcohol drinken betrof. En ik zag aan de link dat het in het katern voor vrouwen te vinden was. Zijn vrouwen echt zo voorspelbaar? Of echt zo kansloos dat ze ieder jaar weer dezelfde valkuil voor zichzelf graven? Mijn, vrouwelijke, antwoord op de in de titel gestelde vraag is heel kort, maar wel krachtig: 'Niet'. En dat komt omdat ik geen goede voornemens maak. Ik weet van mezelf dondersgoed dat ik geen (zelf)discipline heb. Waarom zou ik in godsnaam de wereld gaan verkondigen dat ik in 2010 ga stoppen met roken? Aan het einde van het komend jaar rook ik nog steeds een heel pakje Marlboro Lights. En afvallen? Heb het wel eens geprobeerd. Het lukte ook: twintig kilo minder mee te zeulen. Dat geluk duurde welgeteld twee jaar en drie maanden. Toen leerde ik mijn lief, inmiddels echtgenoot, kennen. En wij zijn dol op weekendjes samen achter gesloten gordijnen op de bank doorbrengen. Met een filmpje en iets lekkers te knabbelen. Minder alcohol drinken is een voornemen dat ik niet begrijp. Ik drink zelf niet zoveel. ls ik dan een lekkere Chardonnay inschenk of op de late avond een stevig slaapmutsje dan geniet ik daar gewoon van. Teveel is nooit goed en als je een latente alcoholist bent die door het maken van een goed voornemen aandacht kunt vestigen op je probleem, dan moet je vooral aan iedereen die het horen wil vertellen dat je de kurkentrekker weggooit en de beertender bij het grofvuil deponeert. Het is wellicht logischer om naar Tactus of de Brijder te stappen, maar vooruit, iedere schreeuw om aandacht is er n!

Zijn al die goede voornemens niet eigenlijk uitingen van psychische nood, problemen of op z'n minst issues? Je neemt je niet iets voor dat niet tot doel heeft je leven te verbeteren, lijkt me. Als je wilt afvallen dan ben je of voel je je te vet. Stoppen met roken duidt erop dat je iedere ochtend met het bekende rokershoestje opstaat en vreest voor je gezondheid. De inhoud van de meeste goede voornemens leiden zo tot de oplossing van een probleem. Of een aanvulling van een tekortkoming. Maar waarom in vredesnaam wachten tot de overgang van oud naar nieuw? Als je broek niet meer past, dan ga je toch in februari al sporten en de helft minder vreten naar binnenwerken? En als je echt zo begaan bent met je longen, dan stop je met het asfalteren ervan en gooi je in april je pakje peuken en asbakken resoluut in de Kliko of Komo.

Je hebt het goed geraden: ik doe niet aan goede voornemens rond de jaarwisseling. Eigenlijk doe ik dat nooit. Ik zorg gewoon iedere dag dat ik tevreden ben met mezelf, mijn relatie en eigenlijk mijn hele leventje. En dat betekent in mijn geval soms een week meer drinken dan anders om beter te kunnen ontspannen, meer roken dan normaal omdat het in de achtertuin in de avondzon zo verdomd goed toeven is en hoewel ik probeer te letten op wat ik mijn hongerige mond inschuif zal ik een lekkere Bossche bol, een handje nootjes of 'zaterdag patatdag' never nooit opgeven. Ambitieus zijn en streven naar beter is uiteraard geen zonde, maar leer ook eens waarderen wat je nu hebt. Noem eens tien positieve punten in je leventje op zonder dat er meteen een 'maar' achteraan komt. Dat lijkt me een veel nuttigere bezigheid tijdens de feestdagen dan jezelf af te zeiken door verplicht je slechte kanten op te zoeken zodat je weer een halfhartig voornemen kan mededelen op de nieuwjaarsreceptie. **Trefwoorden: goede voornemens, voornemens, issues, problemen, negativiteit
6636 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 42-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?