1001gedachten

Your tagline

23
Nov

Geven is vaak leuker dan nemen

maandag 23 november 2009

Sinterklaas, Kerst, mijn trouwdag en mijn verjaardag komen met rasse schreden dichterbij. Ik vind het leuk om alle cadeautjes die bij dergelijke feestelijke dagen horen in ontvangst te nemen. Maar meer dan leuk ook niet. Na het uitpakken en de verplichte oh’s en ah’s is het al snel over tot de orde van de dag en zijn al die materialistische items gewoon onderdeel van je luxeleventje.

Zelf vind ik geven veel leuker. Waarom? Het gevoel van iemand beïnvloeden of iemands emoties raken verrijkt mij zoveel meer dan weer een eigendom bijschrijven op de balans. Ik ben zeker niet tegen het materialisme, want het is veel leuker om naar iets moois te kijken dan in het niets te staren. Maar toch is dat in het niets staren soms erg leerzaam. Als je dit niets weet te waarderen en uit dit niets ‘iets’ kunt laten ontstaan, ben je een heleboel rijker. Dan is je hart groot genoeg om een hele ruimte te vullen en heb je geen spullen nodig om de leegheid van het bestaan op te heffen.

Een tijdje geleden schreef ik een [url=/29/Hoe_komt_een_vrouw_klaar.html]item over het krijgen van een orgasme[/url], omdat ik mijn onlangs opgedane ervaring met anderen wilde delen. De eerste reactie die ik daarop kreeg heeft mij een week lang een geluksgevoel bezorgd. Door het lezen van mijn verhaal heb ik toch maar mooi kunnen bijdragen aan een ervaring die een vrouw haar leven lang niet meer vergeet!

En wat is er leuker dan iemand tranen in de ogen zien krijgen, omdat je op het juiste moment iemand een dikke knuffel komt brengen? Doordat je zelf sterk in je schoenen staat, kun je iemand anders ondersteunen in een moeilijke periode. Een vriendin van mij mailde me laatst met een onafgemaakt gedicht:

Ik ben verdwaald in een donker bos
Vol behoeften, wensen en verlangens
De paden zijn onverlicht
Ik moet vertrouwen op mijn instinct
Zoveel potentiële gevaren en obstakels

Op zoek naar de uitgang
Kan ik vertrouwen op slechts enkele helpende handen
Die mij voor het gevaar behoeden

Sommige stukken zijn rustig en daar kan ik terrein winnen
Verderop zitten valstrikken
Of wordt er zelfs op me gejaagd


Ze gaf aan vast te zitten en het even niet meer te weten. Wat is er dan fijner om in dat donkere bos van haar jouw zaklamp aan te doen en haar helpen de (juiste) weg te vinden?

We leven in een individualistische maatschappij en ik geef ruiterlijk toe dat ook ik een egocentrisch en misschien egoïstisch monstertje in me heb. Maar ik ben heel bewust bezig eens wat vaker naar andere te kijken en te observeren...niet tijdens de avondwandeling bij mensen naar binnen kijken om te zien wat jij ook allemaal zou willen hebben, maar de mensen die in de kamer zitten zien en bedenken dat al die spullen en al dat geld niet hoeven te betekenen dat het huis vergeven is van gelukzaligheid.

Op deze manier leven heeft echter alleen effect als je het voor jezelf doet en niet in het kader van de ‘normen en waarden discussie’ die het CDA de ether in heeft geslingerd! Ik prijs me dan ook gelukkig met de mensen waaraan ik geef. Zij laten mij voelen dat loont om anderen aandacht, een schouder, liefde of advies te geven. *Trefwoorden: geven, nemen, eigendommen
4595 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 42-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?