1001gedachten

Your tagline

22
Nov

Geef je eigen geluk de ruimte

zondag 22 november 2009

Sinds een week heb ik mijzelf weer teruggevonden of in elk geval mijn vrijheid en geluk. Ik was mijzelf een beetje kwijtgeraakt in een bos vol bomen, maar vooral kuilen die ikzelf heb gegraven en berenvallen die ikzelf heb gezet. Al een aantal weken zat ik in die spreekwoordelijke negatieve spiraal die, als je erin zit, heel wat minder spreekwoordelijk aanvoelt. Het meest verschrikkelijke was nog dat ik zelf donders goed aanvoelde dat er iets niet klopte. Ik was dag en nacht chagrijnig, had zo'n kort lontje dat ik eigenlijk al ontstak zonder vlammetje in de buurt. Ik voelde me terneergeslagen, was ongelukkig in mijn werk en daarbovenop kreeg ik ook nog eens allerlei fysieke klachten die niet echt een medische oorzaak leken te hebben. Alles en iedereen in mijn omgeving kreeg de schuld van mijn algehele malaise. Compleet oneerlijk natuurlijk, want ik had mezelf in een positie gemanoeuvreerd waar ik niet zonder kleerscheuren uit kon komen. Dacht ik…..

Nadat mijn partner wekenlang me probeerde te laten uiten wat me nu eigenlijk dwarszat, gooide ik mijn hakken in het zand en riep dat mijn werk kut was, mijn collega's allemaal gek en de klanten…..als ik die beschreef dan stond ik praktisch te briesen in de huiskamer. [url=/31/Luister_naar_je_hart.html]Vorige week kwam dan toch het hoge woord eruit.[/url] Na wekenlang om me heen slaan, kon ik niet langer ontkennen dat het enige dat mij dwarszat mijn eigen eisen en verplichtingen waren. Mijn lief troostte me en kuste me tranen weg en zei: 'Je moet uit die negatieve spiraal stappen, lieverd.' En hij had echt gelijk. Ik zat in een stroom die keihard een afvoerputje ingezogen werd en ik was echt de enige die mezelf van de verdrinkingsdood kon redden.

Na het ritueel op zolder wegzetten van mijn doos met studiemateriaal voelde ik me de hele dag heerlijk licht. Er waren heel wat kilo's last van mijn schouders gevallen en die lage rugpijn was bij wijze van spreken direct verdwenen. Ik ben de hele dag wel een beetje bang geweest. Ik voelde ergens toch nog schuldgevoel en schaamte. ik nam mij echter plechtig voor om weer ruimte te maken voor leuke en fijne dingen die mij gelukkig zouden maken. Maar ik ken mijzelf en ook mijn graad van discipline. Ik kneep hem goed. Wat als ik op maandag wakker werd en ik weer met lood in mijn schoenen uit bed zou stappen?

Toen ik die maandag de wekker hoorde verviel ik bijna weer in het patroon dat de afgelopen weken, misschien wel maanden, was ontstaan. Ik voelde weer die negativiteit, maar gelukkig kon ik mezelf op tijd terugfluiten! Ik lachte mijn moeder vroeger altijd uit als ze het had over mantra's, maar nu niet meer! Ik heb mezelf er ook maar eentje aangemeten. Elke ochtend als ik wakker wordt zeg ik tegen mijzelf 'Vandaag geen ruimte voor pessimisme. Vandaag ga je net als gisteren en morgen zorgen voor je eigen geluk en je eigen voldoening'. En warempel: ik liep met lichte tred richting badkamer voor mijn ochtendplas. Zou het echt zo makkelijk zijn, vroeg ik me af?

In de loop van de week is me duidelijk geworden dat het eigenlijk inderdaad best gemakkelijk is. Op een onbewaakt moment betrap ik mezelf nog wel op doemdenken. Dan voel ik alles in het leven als een verplichting. Maar ik ga het nu gewoon uit de weg door iets positiefs te ondernemen. Woensdagavond heb ik gewoon een appeltaart gebakken, ik heb een website afgemaakt waartoe ik al een hele tijd plannen had, ik heb weer eens een hoofdstuk gelezen uit een heerlijk, onnozel romannetje en voor het eerst sinds lange, lange tijd kon ik weer gewoon een avond rustig op de bank zitten met een warme chocomelk en daadwerkelijk een film volgen. Niet meer staren naar bewegende beelden met een hoofd vol troep, negatieve gedachten en verdriet.

Ik wil niet meer meedraaien in die vicieuze cirkel van zelfmedelijden en zelfgecreëerde ellende. Vanaf nu ga ik lekker weer ruimte maken in mijn hoofd en in mijn hart voor de dingen die er echt toedoen! **Trefwoorden: pessimisme, geluk, negatieve spiraal, depressief, discipline, jezelf gelukkig maken
4888 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 41-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?