1001gedachten

Your tagline

29
Oct

Ongesteld zijn aanslag op gesteldheid

donderdag 29 oktober 2009

‘Rode vlaggen week’….ik weet wel waarom in de volksmond die ene week van de maand zo genoemd wordt. Het is misschien niet heel erg lief om een vrouw met een stier te vergelijken, maar mooier kan ik het gewoon niet maken. Tijdens mijn menstruatie ben ik gewoon zo’n temperamentvol beest dat vol agressie reageert op de kleur rood. En het maakt dan ook eigenlijk echt niet uit of dat rode nu een vlag is of een doek.....het hoeft zelfs geen lapje stof te zijn. Nee hoor: eigenlijk is alles dat me tegenstaat, iedereen die ik niet zo aardig vind en elke kleine tegenslag in mijn hoofd roodgekleurd.

Op mijn werk kan ik klagende klanten ineens niet meer netjes en begripvol te woord staan, als mijn vriend me tegenspreekt omdat hij het simpelweg niet met mee eens is of als dat klusje dat ik al weken voor me uitschuif voor geen meter opschiet, kan het stoom ineens uit mijn oren komen. Ik ben ervan overtuigd dat ik soms zelfs echt letterlijk sta te briesen!

Vroeger was ik zoals zoveel vrouwen aan de pil, maar toen ik richting de dertig liep begon het dagelijks tot mij nemen van zoveel hormonen me tegen te staan. Hop! Rücksichtslos gooide ik mijn pilstripjes in de vuilnis en ik koos voor een koperspiraaltje. Poeh, daar heb ik nu nog wel eens spijt van. Na het eerste jaar veel positieve effecten van het stoppen met de pil te hebben doorgemaakt (jeetje wat had ik vaak zin in seks!) begonnen de negatieve aspecten de overhand te krijgen. Buikpijn, negen dagen bloedverlies en mijn God wat werd ik een ander persoon! Mijn humeur leek wel een jojo!

Heb al vele remedies uitgeprobeerd.....en er zijn er een paar die werken. De slechtste, maar toch ook wel weer de prettigste is de aloude chocolade overload. Koop je suf aan Milka-repen dus....is jammerlijk voor de portemonnee, niet bevorderlijk voor je voorkomen (want puistjes!) en elke menstruatie een kilo aankomen is ook bijzonder rot.

De beste remedie tot nu toe bestaat uit een spannende cocktail: Naproxen, visolie en zuivelproducten. Mijn partner zag eens een documentaire over het effect van zuivelproducten en visolie (Omega 3 vetten) op de hormoonhuishouding van ongestelde vrouwen. En het blijkt dat het drinken van dagelijks een beker melk en het slikken van dagelijks een voedingssupplement met Omega 3 een positieve invloed had op het humeur van de geteste dames. Daags na de Discoverydocumentaire gezien te hebben, had mijn lief dus een tas vol boodschappen gedaan!
Daarnaast kreeg ik van mijn huisarts onlangs de tip om tijdens mijn menstruatie tweemaal daags Naproxen te slikken. Dat doe ik nu een maand of vier heel braaf en ook dat helpt. De stemmingswisselingen nemen wat af en het bloedbad is ook in omvang geslonken. Technisch gezien heb ik nu dus eigenlijk de hormonen uit de pil vervangen door andere niet-lichaamseigen stoffen uit Naproxen. Soms slik ik dus maar eens een maandje niets.....

Soms moet je namelijk gewoon accepteren dat je een vrouw bent en dat daar nukken bijhoren. En geef toe: het is af en toe ook gewoon een heerlijk gevoel om op beestachtige wijze je frustratie eruit te gooien!Trefwoorden: menstruatie, ongesteld, bloedverlies, humeur, stemmingswisselingen
3381 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 39-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?