1001gedachten

Your tagline

25
Oct

Ook al plannen we niet een volledige, grootse en traditionele trouwerij: trouwringen horen natuurlijk wel in het geheel. Mijn aanstaande is geen ringdrager en hij zag er eigenlijk een beetje tegenop om zo'n ding om zijn vinger te hebben heel de dag. Hij had het idee dat het enorm vervelend zou zijn, dat ie overal achter zou blijven haken en niks meer zou kunnen met zijn ledemaat. Hij heeft een tijdlang met zijn handen zijn geld verdiend en dat is natuurlijk een heel goede reden om geen trouwring te dragen. Het kan echt wel vervelend uitpakken als je tijdens je werkt ergens achter blijft haken met je sieraad. Tegenwoordig heeft hij echter een kantoorbaan en dus kon hij de angst zijn ledemaat te verliezen door een noodlottig voorval met ring niet als reden opgeven om geen ring te willen dragen.

Ikzelf wilde juist heel graag zijn ring dragen en ik kijk meer uit naar het feit dat hij ook een ring draagt dan in het hele jawoord-ceremonie gebeuren. Die ring symboliseert dat hij van mij is en alle andere vrouwen kunnen zien dat hij niet vrij meer is. Maar, ik ben ook van mening dat je mensen niet moet veranderen en ik laat hem niet graag iets tegen zijn zin doen. Dus stelde ik een compromis voor: probeer eens drie weken met ring om te leven. Vind je na drie weken die ring nog steeds een verschrikking, dan mag je hem afdoen van mij. Zijn scheut water bij de wijn was, om dan de ring niet ergens in een la te dumpen, maar om hem aan een kettinkje om zijn nek te doen. Ultieme gulden middenweg toch?

Het kostte een paar weekjes hem herinneren, lees: aan zijn kop zeiken dat we met koopavond toch echt even langs de juwelier zouden moeten. Maar uiteindelijk togen we richting het glimmende goud. Van te voren maakten we de afspraak dat we de ringen allebei mooi moesten vinden en dat we niet diezelfde avond zouden kopen om impulsiviteit te voorkomen. We hadden reeds naar elkaar laten doorschemeren dat de kosten ook binnen de perken gehouden moesten worden en na wat voorbeeldjes kijken op het Internet waren we het, thank God, ook met elkaar eens dat we witgoud of titanium het mooist vinden. Dat past het beste bij ons. Klassiek gouden ringen vonden we allebei veel te conservatief. We hebben ons eigenlijk aan al onze voornemens gehouden..Öbehalve die van het kostenplaatje. In de gewenste prijsklasse was gewoon niets naar onze smaak te vinden. En een trouwring koop je maar eens in je leven, dus dan reserveren we er maar wat budget voor. We kopen zijn pak wel bij de C&A!

De keuze van de juwelier was voor ons trouwens eigenlijk best simpel, er zijn immers niet zoveel juweliers in onze woonplaats. Eigenlijk liever lui dan moe dus, dat wij naar die ene lokale juwelier in de hoofdstraat gingen. Wat ik jou als lezer nog wel mee geven is dat het geen enkel probleem is om bij die lokale ringendealer te gaan shoppen, maar als je net als wij je toch niet helemaal prettig voelt in de winkel, aarzel dan niet om hier wel wat uit te zoeken, maar vervolgens het artikelnummer op te laten schrijven en mooi elders je geld uit te geven! Onze lokale juwelier had wel de juiste ringen in zijn zaak, maar duidelijk niet het juiste personeel!

Wat eigenlijk nog het allerleukste is geworden: hij heeft de ringen uitgezocht! Degene die eigenlijk niet zo graag een ring wilde dragen heeft zijn oog laten vallen op prachtige ringen van het Duitse merk Saint Maurice. Naast dat ze prachtig zijn, zitten ze ook nog eens bijzonder lekker. Geen standaard Desiree-trouwring, maar echt wel iets aparters. Ze worden speciaal voor ons gemaakt in ons buurland, hetgeen betekent dat we geen 'duizend-in-een-dozijn' edelmetaaltjes hebben gekozen.
Het grote voordeel van het feit dat hij heeft uitgekozen is de exponentiŽle toename van de waarschijnlijkheid dat hij zijn ring gewoon zal dragen. En dat juich ik, om hierboven uiteengezette reden, natuurlijk alleen maar toe. **Trefwoorden: trouwen, trouwringen, huwelijk, juwelier, ring dragen, compromis sluiten
4896 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 42-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?