1001gedachten

Your tagline

18
Oct

Het nut van romantiek

zondag 18 oktober 2009

Gisteravond had ik een gezellig etentje met vriendinnen. Na het hoofdgerecht en enkele flessen overheerlijke wijn zijn onze partners altijd uitdagend onderwerp van gesprek. Hoeveel we als vriendinnen ook op elkaar lijken omdat we met elkaar zijn opgegroeid, onze geliefden zijn zo verschillend van karakter dat ze wel vanaf een andere planeet afkomstig lijken.
In tegenstelling tot wat mannen denken, zeiken we niet alleen over onze wederhelften. Nee, we bespreken uitgebreid ons seksleven maar inderdaad, we leveren ook wel eens kritiek op het gedrag van de man in ons huis. Maar soms komen er ook leuke discussies uit voort die je anders doet kijken naar je relatie. Of die je doet beseffen hoe goed je het hebt getroffen.

Gisteren kregen we zo'n discussie…over romantiek. Een onderwerp dat voor iedereen een hele andere betekenis heeft. Voor sommigen heeft het woord helemaal geen betekenis….zeggen ze! Ik ga niet graag in op wat romantisch is en wat niet, want iedereen heeft andere behoeften, wensen en gedachten. Maar gisteren, na die twee heerlijke flessen Chardonnay, kregen we het over het nut van romantiek. Een van mijn vriendinnen vind het toch wel een vereiste dat haar vent af en toe thuiskomt met bloemen en de andere wil op regelmatige basis verrast worden met etentjes of weekendjes weg.

Toegegeven: dat is best romantisch en ook zeker erg leuk. Maar nuttig vind ik het niet en het voegt voor mij niet per se extra waarde toe aan mijn relatie. Mijn lief is 'slechts' tweemaal per jaar romantisch. Dan bedenkt hij zich op een zaterdagavond dat het tijd is om de luie stoelen in de achtertuin rondom de vuurkorf neer te zetten en een lekker stevige borrel in te schenken. We kletsen dan elkaars oren van het hoofd en bespreken alles wat op ons hart ligt. Heerlijke avonden waar ik met volle teugen van geniet. Die twee nachten in het jaar zijn meteen zijn volledige romantische pakket, zijn duty zit er verder op.

Vind ik dat jammer? Soms! Maar aan de andere kant heeft mijn schat op andere momenten zijn toegevoegde waarde die ook nog eens veel nuttiger is. Als ik op zolder de wasmachine sta uit te laden roep ik naar beneden of hij zo vriendelijk wil zijn om even de droogmolen uit de schuur te slepen en neer te zetten. En dat doet hij dan ook gewillig. Op de lange termijn heb je daar toch veel meer aan dan tien kilo overgewicht door de vele etentjes en wekelijks meegebrachte chocolaatjes?Trefwoorden: romantiek, vrouwengesprekken, romantische man
3505 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 39-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?