1001gedachten

Your tagline

17
Oct

'Dat zijn toch eh dinges en Anneke?' vraag je aan je partner terwijl jullie op de video kijken naar een stel dat zich laveloos voortschuift over de dansvloer. Het is jullie trouwdag en dit is de tweede keer in vijf jaar dat jullie de trouwvideo kijken. De helft van wie je voorbij ziet komen (her)ken je niet eens of je kunt ze slechts vaag herinneren. Wat je je nog wel zeer levendig kan herinneren is het kostenplaatje van 'de mooiste dag van je leven'. Die bevatte veel te veel nullen. Je weet het nog zo goed, omdat de lening pas tussen je vorige en deze trouwdag volledig afbetaald was. Diep van binnen heb je toch wel spijt van die lening.

En die spijt wens ik niet te voelen. De wijze les van mijn ouders geldt ook in deze situatie: alleen geld uitgeven dat je hebt. En al zouden wij het geld wel hebben.......wij geven geen feest. Geen geouwehoer over wie je wel en wie we niet uitnodigen. Als je die verre neef wel uitnodigt, maar je vervelende tante niet bijvoorbeeld….Waar begin je en waar eindig je? Je krijgt altijd wel ergens een scheve kop. Mij niet gezien! En geen vage kennissen die mijn zuurverdiende geld opzuipen en opvreten.

Om nog maar te zwijgen over de aandacht die je op zo'n avond moet gaan verdelen. Je wilt eigenlijk gewoon lekker helemaal uit je dak gaan met je vrienden. Herinneringen ophalen, borrels zuipen, boeren laten en je jurk ruïneren. Maar ja, oma is wel op haar vijfentachtigste de hele dag al aanwezig en verwacht toch wel dat je af en toe komt controleren of ze het nog naar haar zin heeft. 'Want zo hoort het'. Sodemieter lekker op allemaal! Het is onze dag en die beleven we zoals wij dat willen! Niet netjes opzitten en pootjes schudden, geen gekus met koortslippen en geen half gemeende felicitaties in ontvangst nemen.

Ik heb dus een prachtige prinsessenjurk. Een rode….zo eentje die ik na mijn trouwdag nooit meer zal dragen, maar ik voel me er helemaal fantastisch in. De fotograaf is een kennis dus die zal op de dag zelf de verplichte nummertjes schieten en als ik nog behoefte heb aan een stapel foto's om andere mensen mijn waanzinnig coole outfit te laten zien dan trek ik lekker mijn trouwjurk nog een keertje aan en ga ik het 'Benelux-super-trouw-model' uithangen in ons eigen huis. Die jurk zal iedereen dus toch wel te zien krijgen. Daar hoeven we geen zaal en leipe drive-in show voor af/in te huren.

We drinken met mijn vrienden met oud & nieuw wel een lekkere borrel en bij oma gaan wel een keer op een zaterdagochtend op de koffie. Dan kost het ons alleen een beetje benzine en hooguit een rondje bier in de kroeg. En dan hebben we lekker extra budget voor een übervette huwelijksreis! **Trefwoorden: trouwen, ongewenste gasten, feest, bruiloft, uitnodigen, kosten bruiloft, lening
5757 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 39-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?