1001gedachten

Your tagline

Kredietcrisis…..ik heb zo'n vreselijke hekel aan dat woord. Volgens mij is het voor negentig procent een mediahype. Natuurlijk, er was wat stress toen onder andere ABN-AMRO dreigde om te vallen. Ik heb ook wel even met samengeknepen billen het nieuws zitten volgen omdat ik bang was dat ik misschien naar mijn spaarcentjes zou kunnen fluiten. Maar al snel bleek dat er een mooi opvangnet werd opgehangen. En sindsdien erger ik me aan veel te veel nieuwsbulletins en actualiteitenrubrieken.

Het is allerminst zo dat ik naïef mijn ogen sluit of denk het allemaal beter te weten. Er zijn een heel aantal branches die op dit moment hard getroffen worden en ik besef me dat er mensen en gezinnen zijn die uitermate hard getroffen worden door het noodlot dat plotselinge werkloosheid heet. Maar kunnen we alsjeblieft stoppen met elkaar een geldcomplex aanpraten? Zelf ben ik niet minder gaan verdienen, sterker nog: ik kreeg er dit jaar twee procent bij. Ik heb dus meer besteedbaar inkomen en door de aanblijvende prijzenoorlog in de buurtsupers hier in het dorp ben ik dit jaar gemiddeld ook nog eens minder kwijt aan de kassa. Enige dat er wel even heftig inhakte was de extreem koude winter en de exorbitant hoge energieprijzen. Wij zijn maandelijks gaan bijhouden wat we allemaal opgebruiken aan gas, water en licht. En dat geeft een hoop inzicht! Immers: als het verbruik schrikbarend hoog blijkt dan trekt deze muts lekker een extra trui aan. Of we gaan met zijn tweetjes gezellig in bed liggen en warmen elkaar op. Heeft het bezuinigen op energie ook een gunstig effect op de relatie en de romantiek.

De gemiddelde consument wordt tot vervelens toe beschermd en velen lijken de schuld van hun geldzorgen neer te willen leggen bij een ander. Neem verdomme zelf eens je verantwoording! Waarom knalde de huizen- en hypotheekmarkt in de Verenigde Staten? Omdat het allemaal maar niet op kon! Uiteraard moet een bank je goed voorlichten en advies geven, maar je ziet toch goddorie zelf ook wel de verhouding tussen geleend geld en je eigen jaarinkomen?

Ik heb van kinds af aan van mijn ouders geleerd dat ik geen geld moet uitgeven dat ik niet heb. Dat een PL-etje geen verstandig idee is, omdat dat terugbetaald moet worden….met een flink bedrag aan rente. Is dit niet een van de eerste lessen die je je kinderen leert vanaf het moment dat je ze zakgeld gaat geven? Nu moet er bij televisiereclames een balk in beeld met 'geld lenen kost geld'. Halleluja! Sommige mensen getuigen van zoveel domheid dat ze wat mij betreft beter geen kleintjes op de wereld kunnen zetten.

Hier in de buurt woont ook zo'n gelukkig koppel dat graag aan de buitenwereld toont dat ze geld hebben. Geld lenen bij ouders om een auto te kopen, deze lening nog niet eens afbetaald hebbend alweer een nieuwe auto onder de kont. En dan hebben ze ook nog een leasert van de werkgever! Oh, en ze moeten wel op vakantie met de twee peuters naar een verre, exotische bestemming…..ik vraag me echt wel eens af of ze beseffen dat ze een vreselijk voorbeeld geven aan hun kinderen. Die leven op de leeftijd van vier en anderhalf jaar al ver boven hun stand!

En nu is het kredietcrisis en roepen ze dat hun mismanagement wat geld en budgetteren betreft komt door de bonussen van de bankmanagers en al het andere dat ze kunnen herhalen uit de mond van de gemiddelde RTL-Z anchor. En dat maakt me kotsmisselijk! Ik hou netjes mijn kasboek bij en kijk waar ik op kan besparen en zorg dat ik geld op de rekening heb voor de hypotheek, verzekeringen en andere vaste lasten. Er zijn ook wel eens maanden dat het dan even een weekje 'krap an' is. Ik weet in elk geval wel zeker dat het mijn eigen schuld is als ik maand over heb aan het einde van mijn geld. Ik heb dus het woordje crisis in de ban gedaan.

De meeste mensen streven naar een betere (beter betaalde?) baan en dus wordt wat mij betreft iedereen vanaf heden manager. Manager van de eigen portemonnee! **Trefwoorden: geld, kredietcrisis, werkloosheid, geldzorgen, geld besparen, boven stand leven, bewust met geld omgaan
3615 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 39-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?