1001gedachten

Your tagline

09
Apr

Loslaten

donderdag 9 april 2009

Hoe doe je dat eigenlijk? Laat je het in een keer vallen om er maar zo snel mogelijk vanaf te zijn? Maar wat als je erachter komt dat je het toch nog even vast wil houden? Als iets eenmaal in een vrije val naar beneden bezig is, kun je het niet zomaar weer bereiken. Charlie Sheen wilde ons in Terminal Velocity laten geloven dat je tijdens een vrije val zelfs genoeg tijd hebt om de achterbak van een auto van het slot te halen. In Hollywood kan alles.

Misschien moet je het geleidelijk doen? Net zoals sommige mensen geleidelijk stoppen met roken....ĎIk rook alleen nog als ik bier drinkí of ĎEentje na het etení. Maar wanneer hou je dan toch weer te hard vast. De verleiding om in oude, vaste patronen te vallen is altijd gevaarlijk aanwezig.

Ze zeggen wel eens dat bepaalde dingen als zand in je hand zijn. Hoe harder je je hand samenknijpt des te harder het zand tussen je vingers doorglipt. Terwijl als je het losjes op je handpalm legt het daar ook blijft. Dat is allemaal leuk metaforisch omschreven, maar echt gebruiksvriendelijk is deze handleiding niet.

Eigenlijk he...eigenlijk wil ik helemaal geen definitie van loslaten. Ik wil juist een definitie van datgene dat ik wanhopig probeer vast te houden. Iets los willen laten, geeft aan dat je het niet wenst te omarmen. En wat wil ik niet omarmen? Iets waar ik bang voor ben. Als je geen angst voelt, durf je alles te omarmen. Ik heb vrees voor datgene dat ik eigenlijk niet los wil laten, maar wat ik ook niet volledig durf te accepteren. Mijn fobieŽn moet ik onder ogen zien en mezelf eens vragen stellen, want alleen door het krijgen van antwoorden kan iemand leren accepteren.Trefwoorden:
5044 keer bekeken, 2 reacties

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?
Hai Simone,
Dank voor je compliment! Ik denk dat het vooral van belang is om te begrijpen waarom zij wel voor jou bestaat en waarom je haar niet los kunt laten. Zijn het eigenschappen die alleen zij bezit? Of gaat het om dingen die anderen je ook kunnen bieden?

Je kunt wel het een en ander leren door goed te beseffen wat het precies is dat je niet los kunt of wilt laten. Als de andere partij daar niet in meewerkt zul je echter wel verder moeten.

Veel sterkte!

Liefs,
Anneke

Wauw de laatste alinea vind ik zo mooi:

Eigenlijk he.../kan iemand leren accepteren.

Wat heeft u dat mooi omschreven, kon ik dit maar zo mooi vast leggen. Ik vertel tegen iedereen dat ik "mijn ding" heb losgelaten. Nee' ik hou mezelf voor de gek. Nog lang niet, zij geeft me vertrouwen en warmte om door te gaan. Terwijl ik voor haar niet besta en zij wel voor mij.

Heel lastig!

Liefs

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 39-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?