1001gedachten

Your tagline

03
Oct

Van uitstel komt afstel

zaterdag 3 oktober 2009

We hebben vorig jaar ons huis gekocht en gelukkig hoefden we er eigenlijk bijna niks aan te verbouwen of klussen. Toch zijn er natuurlijk altijd kleinigheden die je aan je eigen smaak wilt aanpassen. Het zijn echt geen ingrijpende wijzigingen, reconstructies of verbouwingen, maar na een maand of zes zijn het enorm hoge bergen van klussen waar we steeds meer tegenop gaan zien. Je kent het fenomeen misschien wel van je eerste gekochte appartementje: daar moeten vaak na twee jaar wonen nog steeds de plakplintjes gelegd worden.

Ik kan me altijd zwaar depri voelen als ik op zaterdagochtend wakker wordt en de gordijnen opendoe. Het is dan meestal al ver na tienen, want op vrijdag zorgen we dat de werkweek gezellig tot een einde komt door een borreltje of een avondje stappen. Als ik de ramen opendoe en de tuinen van de buren in gluur, zie ik overal mensen fit en wakker bezig met allerhande klusjes in en om hun huis. 'Goed plan', denk ik dan elke keer en bedenk wat er aan ons huis allemaal schort of in ieder geval wat er nog afgewerkt moet worden. En dan zakt me eigenlijk meteen al de moed in de schoenen. Naast dat mijn hoofd onmiddellijk overloopt van de hoeveelheid onafgewerkte zaken in huis, heb ik gewoonweg helemaal geen zin om te knutselen. Ik heb sowieso al twee linkerhanden, ik weet met moeite tussen al het gereedschap de waterpomptang tevoorschijn te toveren als hij erom vraagt. En dat is ook alleen maar, omdat hij me zowat de hersens ermee ingeslagen heeft toen ik na tien keer nog steeds moest vragen hoe een waterpomptang er ook weer uitziet. Voor alle klussen is dus de zin van mijn lief ook nog eens absoluut noodzakelijk. En doorgaans heeft hij op zaterdag ook geen zin om te klussen. Na een week hard werken hebben we gewoonweg geen zin in nog meer verplichtingen. We doen ook niet aan familiebezoek om precies die reden. Het klussen zelf schiet er dus vaak bij in en we zijn koning en koningin van het uitstellen en vooruitschuiven totdat het ons echt de keel uitkomt of het echt spoed is zoals een lekkende douchebak.

Waar we allebei dan wel weer enorm goed in zijn is klusjes bedenken…na een paar borrels lopen we over van de ideeën die ons huis nog mooier, luxer en meer 'eigen' zouden maken. Wat dat betreft hebben we meer dan genoeg einddoelen, alleen de weg om die einddoelen te bereiken is zo lang en verschrikkelijk oninteressant!

Maar, ik heb er een simpele remedie op gevonden: ik slaap op zaterdag nog steeds lekker tot ver na tienen….en vervolgens doe ik gewoon de gordijnen en ramen niet open. Dan wordt ik ook niet geconfronteerd met buren die zich wel in kunnen spannen. En met je kop in het zand zie je niet welke taken er allemaal op je liggen te wachten!**Trefwoorden: Van uitstel komt afstel, klussen, kop in 't zand, verplichtingen, twee linkerhanden
3633 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 39-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?