1001gedachten

Your tagline

26
Sep

Brandweerman en stewardess of zuster….clichématig de beroepen die kinderen zouden kiezen als ze jong zijn. Nu ben ik er niet zo van overtuigd dat dat zonder meer opgaat, maar dat wat ouders hun kinderen aan keuzes afdwingen of in de mond leggen is een andere kwestie. Ik weet niet meer wat ik wilde worden toen ik als peuter rondrende. Ik wist al een hele tijd dat ik zou gaan studeren, dat wel. Als ik wat anders had willen doen, was dat ook prima geweest, maar eigenlijk was het gewoon een gegeven dat ik op mijn 18e het huis uit zou gaan, op kamers en een studie zou gaan voltooien. Ben ik ook erg blij om dat ik die mogelijk heb gekregen. Mijn studie boeide me uiteindelijk niet heel erg, ik was toen eigenlijk al meer bezig met de tijd na mijn studie. Heb heel wat bedrijvendagen, -bezoeken en presentaties afgelopen. Ik zou aan de gang gaan bij een multinational, koket in mijn mantelpakje om 7.00 's morgens de deur uit in mijn auto van de zaak. Waarschijnlijk een traineeship om alle facetten van het bedrijf te leren en daarna langzaamaan me naar een mooie functie hogerop werken. Mijn partner zou ik opduikelen in dezelfde kringen als ik werkzaam zou zijn. Mooi, strak in het pak, goed salaris en dito auto onder zijn kont. Ik kon het plaatje mij op elk moment van de dag helder voor de geest halen……

En toen was ik klaar met mijn studie…..en kwam de echte liefde langs. En die bleek zeker wel een baan te hebben, maar niet iets met zijn hoofd, maar met zijn handen. Hij verdiende een prima boterham, maar het was niet veel meer dan een modaal inkomen. Hij had een auto van de zaak…maar geen stationwagon of andere luxe. Nee, het was een functionele bus met onderdelen en een lelijk logo op de zijkant. Eigenlijk voldeed hij dus totaal niet aan het plaatje. Maar dat is maar goed ook, want ik viel op zijn persoonlijkheid. Zijn hart en het gevoel dat hij mij gaf deden mij op hem vallen. Niet zijn bankrekening of tankpas van de zaak.

Nu zijn we een jaar of vijf verder en gaan we trouwen. Ik ga niet elke dag om 7.00 keurig in de makeup de deur uit, sterker nog: ik werk vanuit huis en wordt iedere ochtend gewekt door mijn eigen schat, die ook thuiswerkt. Ik heb nog steeds ambities. Die heb ik gevonden in een studie doen die me wel boeit en waar ik voldoening uithaal. Ik werk voor een heel klein bedrijf dat een enorm informele en familiaire sfeer heeft. Ik heb een auto, nu nog van mezelf en volgend jaar een leuke, kleine, zuinige van de zaak.

Mijn toekomst is nu aangebroken en ziet er heel anders uit dan ik ooit had kunnen denken, durven denken moet ik zeggen. Want ik weet dat ik nu zoveel gelukkiger ben dan ik was geworden als ik mijn droom had nagestreefd. Ik ben goed in mijn werk, maar hoef me niet te bewijzen ten opzichte van de wereld. Ik ben mijn eigen grootste criticus en dat is voldoende. Ik heb een waanzinnig lieve vent die om mij geeft….waarschijnlijk meer als ik elke dag zonder make-up en in mijn lievelingstrui tegenover hem plaatsneem dan als ik in dat onpraktische mantelpakje de deur uit zou gaan.

Af en toe mijmer ik natuurlijk wel over hoe het had kunnen zijn als….maar ik denk dan altijd could've, would've, should've en ik heb helemaal geen spijt. Want mijn leventje nu ik zo gesetteld ben is fantastisch, rustig en genieten! **Trefwoorden: toekomst, dromen, ideale leven, ideale partner, tevreden, ambities, ideaal
5405 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 44-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?