1001gedachten

Your tagline

07
Aug

Emotionele achtbaan

vrijdag 7 augustus 2009

Het is bijna een urban myth of een of andere legende: het vrouwelijk orgasme. Sommigen beweren dat het niet bestaat. Of men beweert dat niet elke vrouw een vaginaal orgasme kan krijgen. Tot heden viel ik ergens tussen deze twee polen in. Ik ging er vanuit dat het wel zou bestaan, maar dat ik gewoon niet kon klaarkomen zonder mijn eigen gouden handjes. Maar....het kan wel!

Je moet er wel de tijd voor nemen en je moet vooral niet teveel verwachten en niet teveel concentreren op wat je voelt en wat je denkt dat je zou moeten voelen. Op het gebied van zelfbevrediging ben ik een ervaringsdeskundige. Al jarenlang weet ik mijzelf binnen no time tot een hoogtepunt te brengen. En dit altijd met dezelfde vinger en op dezelfde manier. Mijn probleem bleek dus ook vooral dat ik een vaginaal orgasme vergeleek met een clitorale. Maar het zijn twee verschillende werelden met heel verschillende dimensies! En de weg ernaartoe is ook anders. Masturbatie is vaak een slaapmiddeltje of even een snelle manier om een prettig gevoel te ervaren. Het spel samen met je partner is veel bevredigender. De eerste keer voel je steeds dat je dichtbij een rand komt....het lijkt wel een afgrond. Je staart erin en je weet dat de enige oplossing is erin te springen. Je rent op de rand van de afgrond af, doet je ogen dicht en......en dan ga je nadenken over hoe je er eigenlijk bijligt....je hebt geen controle over je armen, je weet niet of je stil bent, kreunt of misschien wel schreeuwt. Je bent je weer eventjes bewust van jezelf en hebt op de rem getrapt en de afgrond is nog even diep als voorheen. Er zit niets anders op dan opnieuw te beginnen.....en dat kan zeker wel een keer of tien gebeuren.

Het wordt frustrerender naarmate je langer bezig bent...je weet toch verdorie wel hoe het moet voelen?! Je moet en zal...moet....moet.....maar: jezelf naar een hoogtepunt brengen is natuurlijk veel minder intens en het gevoel in je lichaam is ook anders. Het voelt als korte, elektrische stootjes en het klaarkomen is kort, maar heftig...vooral lichamelijk heftig.

Vaginaal klaarkomen voelt lichamelijk veel minder heftig dan clitoraal, maar emotioneel des te overweldigend. Er vindt een enorme ontlading plaats. Alle emoties die je de afgelopen tijd hebt gekend en gevoeld komen in een grote knal vrij zonder dat je er ook maar iets aan kunt doen. Zelfs alle niet uitgesproken en opgekropte emoties vinden hun weg naar de oppervlakte. Verdriet, frustratie, woede, geluk, ontroering, wanhoop....je weet niet wat je precies voelt en op welke gevoel je je moet concentreren. Huilen voelt aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant is het ook puur verdriet omdat je gevoelens doormaakt die je veilig had weggestopt. Het ene moment schieten de tranen in je ogen en het andere moment moet je lachen omdat je zo oncontroleerbaar ligt te snotteren.

Je voelt je serieus ook korte tijd een heel andere vrouw. Alsof er een aardverschuiving heeft plaatsgevonden en je beseft je net dat je de ramp overleefd hebt. Je kijkt verdwaasd om je heen wat er nog staat van het huis dat je ooit bewoonde.

Is alle ophef rondom het vrouwelijk orgasme terecht? Wat mij betreft wel, maar laat je niet opfokken en geloof vooral niet dat je bij die 80% hoort die het niet zou kunnen....dat is onzin! Je hebt wel een partner nodig met een gezonde dosis geduld en je moet jezelf ook de kans geven helemaal op te gaan in je gevoelens. En treur niet als het niet lukt....samen spelen is ook al een beloning op zich toch? En van een beetje vaker oefenen zullen jullie beiden niet slechter worden!

*Update: [url=/29/Hoe_komt_een_vrouw_klaar.html]Hier[/url] lees je parktische tips waarmee je zelf zou kunnen klaarkomen of je vrouw een hoogtepunt kunt laten bereiken.Trefwoorden: hoe komt een vrouw klaar, orgasme, vaginaal orgasme, emotionele ontlading
6625 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 41-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?