1001gedachten

Your tagline

19
Jun

Vakantie

vrijdag 19 juni 2009

Dol ben ik erop: vakantie! Elk jaar weer mijn koffer veel te vol met kleding die ik niet aantrek, heerlijk geen verplichtingen, geen wekker die me uit mijn wonderschone dromen rukt, lekker terrassen zonder schuldgevoel en mijn alltime favorite: boeken verslinden!

Voor het echter zo ver is, is het ook elk jaar weer hetzelfde drama. Ze zeggen dat voorpret de helft van de pret is. Ja, als je eenmaal geboekt hebt wel! In januari begint het standaard te kriebelen. Als het in Nederland buiten saai is en Discovey Travel de meest exotische en prachtig gekleurde landen laat zien in hun programma’s wil ik altijd keihard mijn winterdip onderdrukken door weg te dromen over vakanties in dergelijke oorden.

Alleen, welke van die waanzinnige oorden wil ik dit jaar bezoeken. Hoewel de kredietcrisis in ons huis voorlopig nog weinig invloed uitoefent, ben ik toch een beetje voorzichtig. Voor een paar duizend euro naar de Maldiven vind ik in het jaar nadat we een hypotheekschuld zijn aangegaan wel erg onverantwoord. Maar uiteindelijk blijkt tijdens mijn zoektocht dat het eigenlijk niet veel uitmaakt waar je naartoe gaat op vakantie. Bij elke bestemming heb ik het idee dat het vele malen goedkoper moet kunnen.

Het feit dat ik zo van reizen kan genieten en een zeer brede interesse heb, maakt het vinden van een geschikte bestemming er niet makkelijk op moet ik zeggen! Cuba, de Verenigde Staten, Thailand, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika.....al die landen hebben hun eigen charme waardoor ik als een magneet wordt getrokken naar plaatjes en afbeeldingen die mijn reislust opwekt en mijn hart sneller doen kloppen.

Plaatjes zijn natuurlijk wel enorm geduldig. Negen van de tien keer worden de afbeeldingen van hotelkamers en appartementen eenmaal geüpload als alles net nieuw en schoon is en vervolgens wordt er nimmer meer een update doorgevoerd. Via OAD reizen boekte ik eens een leuk pension met op de foto’s ruime kamers en een frisse look. Na aankomst bleek de afgebeelde look in de jaren ’80 waarschijnlijk voor het laatst ‘fris’ te zijn geweest, want de kleine, bedompte kamer van twee bij twee bleek te stinken, het bed te kraken en het linnengoed had ook haar beste tijd gehad.
Ondanks weinig begrip op mijn klacht niet getreurd: het is maar een plek om te slapen. Het overgrote deel van de dagen (en nachten!) gaat op aan de omgeving verkennen, wandelingen maken, zwembad hangen, boeken lezen, bijkomen en genieten.

Mijn besluiteloosheid speelt me ook in dit aspect van mijn leven parten. Het helpt natuurlijk ook niet dat mijn partner steeds roept dat het hem niets uitmaakt waar we heengaan, zolang ik maar bij de package-deal ben ingesloten. De zoekmogelijkheden op vakantiesites zijn doorgaans enorm beperkt en veel te veel gericht op gezinnen die all inclusive 'gegarandeerd verbranden als een kreeft'-reizen zoeken met kinderentertainment zodat pa en moe zelf zich zes kilo aan kunnen vreten en ongestoord diarree op kunnen lopen aan de lokale ‘moonshine’.

Na een week of drie surfen heb ik eindelijk besloten welke werelddeel het gaat worden. De eindbestemming zal, voornamelijk om financiële overwegingen, zich in Europa bevinden en omdat ik dol ben op zon, heb ik ook alvast de windrichting bepaald. Vervolgens heb ik nog wekenlang stress over de exacte locatie, keuze tussen hotel of appartement, huurauto of zelf rijden, boutique of toeristisch en goedkoper, ver van het strand of toch nog in de buurt voor die verveel/hangdagen?
Tegen de tijd dat ik heb geboekt ben ik ook echt enorm aan vakantie toe. Als die stress! Je zou bijna geen zin meer hebben in vakantie!Trefwoorden: vakantie, besluiteloosheid, lezen, reizen, vakantiegeld
4697 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 41-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?