1001gedachten

Your tagline

05
Jun

Carrièrevrouw

vrijdag 5 juni 2009

’Hoe combineer je alles wat je doet toch?’ vragen vrouwen mij vaak vertwijfeld. Ik heb een relatie, een veertig tot regelmatig vijftig uren tellende werkweek, een huishouden, een hond en ik doe ook nog een universitaire opleiding in mijn vrije tijd. Ik houd ook van op vakantie gaan, lekker de natuur in en regelmatig een avondje doorzakken met een goede fles wijn of ‘oldschool’ cola met een likeurtje. Boeken lezen kan me ook enorm bekoren en een goede Bluray gaat er in het weekend ook best in!

Toch blijft het antwoord op bovenstaande vraag voor mij enorm simpel: gewoon concessies doen! Ik kies ervoor om geen enorme kennissenkring te onderhouden die me uren per week kost en waar ik tig keer minder voldoening uithaal dan lekker achter de PC kruipen om mijn tentamens te leren. Daarnaast heb ik ook een bewuste keuze gemaakt om (nog) niet voor kinderen te gaan. Ik schijn er nu de leeftijd voor te hebben een eens in de zoveel maanden hoor ik mijn biologische klokje tikken. Maar ik vind mijn leven nu leuk en ik wil me niet vastpinnen op een bepaald stramien, omdat ‘de kleine’ niet tegen verandering kan of regelmaat nodig heeft. Ik wil als ik niet kan slapen kunnen besluiten om naar het strand te rijden en daar samen met mijn partner lekker een uurtje te wandelen en te praten.

Mijn studie doe ik, omdat het mij voldoening geeft. Studeren vind ik leuk en een verrijking van mijzelf als persoon. Daarnaast bereid ik me ermee voor op mijn toekomst. Mijn huidige baan houd ik niet de rest van mijn leven vol en ik wil een gedegen vangnet hebben als ik ervoor kies om weg te gaan bij mijn baas en een andere uitdaging te zoeken.

Ik hoor ook te vaak vrouwen zeggen dat ze weer eens wat tijd voor zichzelf willen en naast werknemer of mamma ook weer eens vrouw willen zijn. Daar ben je toch verdorie zelf bij!?! Je zult de consequenties van je eigen beslissingen moeten dragen. Maar op welk moment in je leven besloot je dan om jezelf op te geven en je volledig weg te cijferen ten behoeven van rollen die je helemaal niet wilt invullen? Het excuus ‘dat is toch een vrouwenkwaal’ gaat wat mij betreft niet op. Ook vrouwen zijn behept met een gezond stel hersens. En mochten die hersens niet meewerken, luister dan eens naar je gevoel!

’Maar als ik de boel niet stofzuig en dweil, dan gebeurt het niet!’ Dat is ook in mijn geval helemaal waar. Maar ik lig er niet wakker van. Waarom zou ik ook? We zijn met zijn tweeën in huis en als meneer het allemaal te smerig vindt worden, dan pakt ie zelf toch de WC-eend of een stofdoek? Hij weet waar alles staat en als het hem niet bevalt heeft hij zelf alle mogelijkheden om wijzigingen aan te brengen in zijn leefmilieu. ‘Onmiddellijk’ is bij mij een rekbaar begrip. Eigenlijk kijk ik niet naar de betekenis van het woord, maar schaar het onder een gevoel. Als ik de trap oploop en ik zie teveel beestenharen of er liggen me net teveel broodkruimels op de keukenvloer dan luister ik naar het stemmetje in mijn hoofd. En dat zegt eigenlijk al jaren precies op het goede moment dat ‘onmiddellijk’ nu meteen op dit moment betekent. Dan heb ik zin om eens even lekker mijn hoofd leeg te maken door te zuigen, dweilen, poetsen en zooi weggooien.

Je hoeft niet bang te zijn en mijn huis te mijden. Je blijft er nooit aan de vloer plakken....je blijft wel eens plakken, dat wel. Vooral in het weekend als er buiten een lekker zonnetje schijnt! Dan ga ik namelijk niet werken, dan leg ik mijn studieboeken onder mijn kussen in de hoop dat ik ‘s nachts op mysterieuze wijze alles tot mij neem en dan ga ik al helemaal niet mijn huis aan kant maken!

Dan doe ik namelijk lekker waar ik zin in heb: in bikini in de achtertuin relaxen met een lekker koud biertje en goed gezelschap!Trefwoorden:
5479 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 41-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?