1001gedachten

Your tagline

25
May

Besluiteloosheid

maandag 25 mei 2009

Hoe ouder ik wordt, hoe slechter ik kan kiezen. Pak ‘m beet tien jaar geleden was ik ambitieus, altijd zeker van mijn zaak en vaak rücksichtslos. Dat heeft uiteraard zijn nadelen. Menselijke aspecten vergat ik nog wel eens. Ik gaf wel om mensen, maar alleen als ze dat in mijn ogen verdienden. Dan waren ze ook de koning te rijk en deed ik alles wat ook maar enigszins binnen mijn macht lag om ze te helpen, redden of plezieren.

Inmiddels ben ik tien jaar verder. Heb mijn eerste studie afgerond en werk al een tijdje. Heb een prima relatie. Wel minder vrienden dan een decennium geleden. Die mensen waarvan ik dacht dat ze mijn volledige aandacht en positiviteit verdienden, bleken het achteraf toch wat minder waard dan gedacht. De vele intermenselijke relaties van toen hebben me uitgeput en eigenlijk weinig gebracht dat van waarde bleek. Ik heb de afgelopen jaren heus wel een aantal belangrijke en standvastige keuzes gemaakt. Ben verhuisd naar de andere kant van het land voor mijn grote liefde, heb tot tweemaal toe een huis gekocht en vol overtuiging ben ik momenteel kinderloos.

Ik nader de dertig met rasse schreden en heb steeds vaker het gevoel dat mijn beslissingen en keuzes steeds groter worden en steeds belangrijker. Voor mijn gevoel doen de gevolgen er tegenwoordig steeds meer toe. Ik heb dus heel wat debatten met mijzelf. Wik en weeg tot ik scheel zie van ellende en vol chagrijn dan maar opteer voor een van de mogelijkheden in de hoop dat ik er goed aan doe. Een soort rad van fortuin van het leven.

Nog niet eens zo heel lang geleden plande ik als ik er even tussenuit wilde een weekend, keek op twee bekende vakantiesites wat leuk leek en ik boekte dezelfde dag nog. Nu ben ik weken bezig met bedenken waar ik heen wil en als ik daar dan eindelijk een keuze in heb gemaakt, struin ik allerlei websites af om te kijken waar mensen goede ervaringen hebben, of de bezienswaardigheden echt wel de moeite waard zijn en vind ik opeens een paar honderd euro voor een weekendje weg een enorm bedrag. Terwijl ik juist meer ben gaan verdienen en harder werk. Ik heb dus juist meer geld te spenderen en ik verdien het meer om eropuit te trekken dan toen ik nog studeerde en de hele dag uit mijn neus zat te eten.

Zakelijk gezien gaat het me niet beter af. Maar dat is meer besluiteloosheid onder druk van het stemmetje in mijn hoofd dat wantrouwen heet. Welke kansen pak ik aan? En belangrijker: als ik die ene kans aanpak, maak ik dan een fout omdat de personen die bij die kans betrokken zijn niet te vertrouwen blijken te zijn? Of zijn ze wel te vertrouwen, maar is de kans niet zo fantastisch als dat deze leek? Hoe kom ik over een verkeerde keuze heen?

Misschien ben ik bang voor teleurstellingen.....negatieve ervaringen blijven je immers langer bij dan positieve. Maar aan de andere kant: zonder diepe dalen weet je ook de hoge pieken niet op waarde in te schatten. Na elke beëindigde relatie bleek het volgende vriendje toch eigenlijk veel leuker! Elke vakantie die ik heb genoten was eigenlijk wel erg prettig.

Misschien moet ik eens proberen om door middel van ezeltje prikje een aantal maanden door te komen. Elk dilemma reduceren tot een aantal opties en deze opschrijven. Dan pak ik een dartpijl en met mijn ogen dicht gooi ik die richting het bord met keuzes. En dan geen ‘best of three’, maar gewoon doen, ongeacht de twijfels!


Gelukkig ben ik wel zeker dat deze website nog een tijd voortbestaat. In mijn stukjes over mijn duizend en een gedachten hoe ik namelijk geen keuzes te maken. Over elke optie die ik heb kan ik namelijk gewoon weer een nieuwe entry maken!
Trefwoorden: Besluiteloosheid, keuzes, onzekerheid, rad van fortuin, wikken en wegen
5143 keer bekeken

Geef jouw mening over of reactie op bovenstaande:
Naam
Email Wordt niet getoond!
UpdateJa, stuur mij een mail wanneer iemand reageert op dit item
Homepage: http://
Bericht
Spamcheck: Welke dag van de maand is het?

Over mij

Je leest hier 1001 gedachten van mij: Anneke. 44-Jarige, gelukkige vrouw. Samenwonend met man, bewust zonder kids. Mijn verhalen gaan over gevoelens, ervaringen en emoties. Alles wat het dagelijks leven kleur geeft, vormt voor mij inspiratie om van mij af te schrijven.

Zoeken


Recente items

Op de hoogte blijven?

Top zoekwoorden

  • hoe kom je klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom je klaar
  • hoe kom ik klaar
  • hoe komt een vrouw klaar
  • hoe kom ik klaar
  • waarom trouwen
  • anaal klaarkomen
  • anaal orgasme
Anderen vertellen over dit item?